Heeft u een vraag?
Geen probleem.

Hiernaast zijn veelgestelde vragen met de bijbehorende antwoorden te vinden. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Projecten

Hoe kan ik een project indienen?

Projecten kunt u indienen via onze site via het kopje ‘Project indienen’! Als u nog twijfelt of uw project geschikt is voor GIDS, mag u ons uiteraard ook eerst even mailen via gids@erasmusmc.nl!

Wat voor projecten kan ik indienen?

We staan voor veel projecten open. Projecten kunnen ad hoc, kortlopend of structureel zijn, en zowel betaald als onbetaald. Een geschikt project laat studenten in direct contact komen met diverse leefwerelden. Zo laat een project studenten zich verantwoordelijk voelen voor de maatschappij, en motiveert het hen om zich hiervoor in te zetten. Hierbij ligt de focus van het project niet primair op zorgzaken, maar juist op alle andere sociale factoren die iemands gezondheid beïnvloeden (zoals woonomgeving en werk). Zie voor meer informatie het tabblad ‘Ik zoek hulp van studenten’.

Is het ook mogelijk om via andere wegen Gezondheidsstudenten te bereiken?

Dit is zeker mogelijk! GIDS probeert als centrale organisatie een overzichtelijke en effectieve manier te bieden om gezondheidsstudenten te bereiken, maar het staat organisaties natuurlijk vrij om gezondheidsstudenten ook via andere manieren proberen te bereiken.

Studenten

Hoe kan ik me als student aanmelden voor GIDS?

Je kan je als student aanmelden voor de GIDS studentenpool door naar het tabblad “Ik ben student” te gaan. Hier vind je ook meer informatie over de inschrijfprocedure. Je kan je ook los aanmelden voor open projecten (zie het tabblad ‘Open projecten‘ onder “Ik ben student”). Studenten van de GIDS studentenpool krijgen echter voorrang om aan een project mee te doen.

Wie kan lid worden van GIDS?

Aanvankelijk hebben we ons sinds oprichting voornamelijk gericht op studenten in het Erasmus MC, waar wij als bestuur ook studeren. Momenteel zijn we druk bezig met uit te breiden naar andere gezondheid gerelateerde opleidingen, zowel op het WO als HBO, denk aan psychologie, fysiotherapie, sociologie en verloskunde, HEPL etc. We staan open voor een heleboel dus schrijf je vooral in bij twijfel en dan nemen we contact met je op.

Hoe vaak kan ik als student ingezet worden via GIDS?

Hoe vaak je ingezet kan worden via GIDS hangt van twee dingen af: allereerst van hoe vaak je zelf wilt worden ingedeeld, en daarnaast natuurlijk van welke projecten GIDS op dat moment heeft lopen. We hebben zowel ruimte voor studenten die vrijblijvend willen “snuffelen” aan eenmalige of kortdurende maatschappelijke projecten, als voor studenten die intensiever en langduriger aan de slag willen gaan. Voor ieder wat wils dus, en je bent nergens toe verplicht! Zie voor meer informatie ook het tabblad ‘Informatie voor studenten’ onder ‘Ik ben student’.