Over ons

Leer meer over geneeskunde studenten in de samenleving

De personen achter GIDS

 

Wij zijn drie enthousiaste Geneeskundestudenten die een hart hebben voor de samenleving. Door middel van hard werk en samenwerking hopen wij met dit enthousiasme een verschil te maken in Rotterdam. Zowel op de korte als lange termijn.

Wat is GIDS?

 

GIDS is een nieuw studenteninitiatief vanuit het Erasmus MC. GIDS heeft als voornaamste doel om geneeskundestudenten een bijdrage te laten leveren aan activiteiten van de gemeente Rotterdam en andere organisaties. Hiermee kunnen zij kennis maken met de maatschappij in al haar diversiteit en culturen en een bijdrage leveren aan de gezondheid van de Rotterdammers. Het GIDS bureau biedt de gemeente en maatschappelijke organisaties de mogelijkheid om in contact te komen met geneeskundestudenten. Naast het verbinden van de organisaties aan de studenten, is het bureau ook een medium voor het delen van ideeën en resultaten van deze projecten.

Het GIDS bureau zal openstaan voor allerlei typen projecten: van eenmalig tot structureel, betaald of vrijwillig. U kunt dus denken aan de vrijwillige, eenmalige inzet van studenten tijdens een gezondheidsfestival, maar ook aan een langdurig project waarin studenten wekelijks met een vaste patiëntengroep gaan wandelen. Verder kan een project ook vragen om studenten die zelfstandig aan het werk worden gezet in een groepsopdracht (zoals studenten die een richtlijn voor zorgverleners hebben gemaakt omtrent de zorg voor onverzekerden). Daarnaast kan aan een project eventueel ook een wetenschappelijke vraag worden gekoppeld (zoals een effectiviteitsonderzoek).

De geneeskundestudenten

 

Studenten kunnen via verschillende wegen een bijdrage leveren aan de samenleving. GIDS zorgt ervoor dat een project via de juiste weg bij de studenten terecht komt.

De geneeskundestudenten

 

Studenten kunnen via verschillende wegen een bijdrage leveren aan de samenleving. GIDS zorgt ervoor dat een project via de juiste weg bij de studenten terecht komt.

Geneeskundecurriculum Rotterdam

In het tweede of derde studiejaar zullen geneeskundestudenten in groepjes werken gedurende enkele weken aan zogenaamde ‘Community Projects’, waarbij ze een maatschappelijk vraagstuk onderzoeken en proberen op te lossen.

Het Querido Honours College

Het Querido Honours College is een extra-curriculair programma voor enthousiaste geneeskundestudenten. Maatschappelijke projecten zijn een vast onderdeel van dit programma.

De GIDS-studentenpool

In de GIDS-studentenpool zitten gemotiveerde studenten uit alle jaarlagen die aan zowel vrijwillige als betaalde projecten bijdragen. Deze projecten kunnen éénmalig zijn of structureel.

Het GIDS-symposium