Beweegtuinen

In samenwerking met onder andere het Geriatrisch Netwerk Rotterdam (Genero), wordt met het project ‘Oud en jong wagen de sprong’ het contact tussen jong en oud versterkt. In een hackaton van Jong Genero – waar ook GIDS-studenten aan meededen – werd het idee geboren om de beweegtuinen (sportieve ontmoetingsplaatsen in de buitenlucht) in Rotterdam weer in beweging te krijgen.

Bij het uitwerken van de plannen, heeft GIDS dit project verbonden aan de Minor Public Health, waar onder andere studenten gezondheidswetenschappen en geneeskunde aan deelnemen. Uiteindelijk hebben twee groepjes van ca. 6 studenten tien weken lang wekelijks een activiteit georganiseerd in de Esch en Kralingen-Crooswijk. Centraal hierbij stonden zowel de fysieke beweging als het sociale contact tussen bewoners en studenten.

Met een enthousiaste ontvangst in Kralingen-Crooswijk – ondanks de aanpassingen vanwege het slechte weer, en geleerde lessen over de behoeften van bewoners in de Esch kunnen we blij terugkijken op een mooi project. We kijken uit naar een vervolg!

Laat een bericht achter