Aanmelden

Blue Zones

Bij deze willen we jullie graag op de hoogte stellen van een nieuw initiatief genaamd de ‘Blue Zones’: een gezondheidscampagne die binnenkort gaat plaatsvinden in Rotterdam Noord en zich baseert op de negen kenmerken van de Blue Zones (gebieden in de wereld waar mensen het langst leven, zie ook https://www.bluezones.com/). Het idee is dat er ‘Blue Zone Straten’ worden ingericht, waar middels allerlei activiteiten en projecten de negen blue zone kenmerken geïntegreerd zullen worden. 

De organiserende welzijnsorganisatie (DOCK/SOL) denkt dat gezondheidsstudenten heel waardevol kunnen zijn binnen deze activiteiten en projecten. Zo zijn o.a. de volgende mogelijkheden bedacht:   

  • Het Positieve Gezondheid spreekuur – informeel met bewoners het gesprek aangaan over (preventieve) gezondheid (mentaal & fysiek) -> m.b.v. positieve gezondheid als gespreksmethodiek kunnen de gesprekken met bewoners worden aangegaan om zo inzicht te krijgen en bewustzijn te creëren in de verschillende leefgebieden.   
  • Ondersteunen bij het digitaal invullen van de Positieve Gezondheidscheck (oa met online- en taalvaardigheden), waarbij tevens het gesprek aan kan worden gegaan      
  •  De gezondheidsdialoog – Collectief in gesprek met meerdere bewoners 
  • Algemene gezondheidsvoorlichting (thema’s kunnen divers en in overleg zijn, bijvoorbeeld ‘slaap’ en ‘beweging’)   

 

Ook als je in het algemeen mee wilt denken en helpen met de Blue Zone campagne, is dit zeker mogelijk. De initiatiefneemster Eumirel is ontzettend enthousiast en gaat graag de samenwerking aan. 

Mocht je meer willen weten over bovenstaande mogelijkheden of geïnteresseerd zijn? Laat ons dit dan vooral weten!   

Via onderstaande link is het al mogelijk om je gelijk aan te melden!!

Aanmelden

Laat een bericht achter