Campagne buitenspelen

Dankzij een gulle donatie zijn wij momenteel bezig met het opzetten van een campagne om buitenspelen te promoten onder kinderen. Door middel van gezondheidslessen zullen onze studenten voorlichting geven in de klas over hoe belangrijk bewegen en gezond eten is. Het doel van de campagne is om kinderen te motiveren om meer te gaan bewegen, maar ook om bewustzijn te creëren over het belang van een gezonde leefstijl.

Onze studenten zijn bekend met het geven van gezondheidslessen. Via welzijnspartijen en zorginstellingen droegen zij al eerder hun kennis over aan diverse doelgroepen; van voorlichting over roken aan middelbare scholieren tot coronavoorlichting op de markt.

In het voorjaar van 2025 willen wij op basisscholen in Rotterdam Zuid een les geven over bewegen en gezond eten: waarom het belangrijk is, hoe je zelf meer kunt bewegen en hoe je elkaar in beweging krijgt. Na afloop van de les worden leerlingen uitgedaagd om zelf in actie te komen. Ze worden uitgedaagd om creatieve manieren te verzinnen waarbij ze hun medescholieren, ouders, vrienden of buurtgenoten in beweging krijgen. De beste en leukste actie wint met de hele klas een schoolreisje!

Het programma voor de gezondheidsles staat in de steigers en er wordt druk gezocht naar interessante samenwerkingspartners en creatieve manieren en ideeën om de actie bekendheid te geven en meer Rotterdammers in beweging te krijgen.

Heb je als basisschool interesse, zie je als partner in de wijk samenwerkingskansen of heb je middelen beschikbaar zoals een springkussen of sportmateriaal? Onze deur staat wagenwijd open voor samenwerking!

Laat een bericht achter