Project in één zin: Een tentoonstelling van vijftien interessante kunstwerken, met het doel om de wetenschap dichter bij het publiek te brengen.

Locatie: Passage Erasmus MC

Duur: 9 maanden (April 2020 – December 2020), 3uur/week

Beoogde taak studenten: Enthousiast en proactief het gesprek aangaan met bezoekers van het Erasmus MC over de kunstwerken

Science gallery is een wereldwijd initiatief dat nu ook naar Rotterdam is gekomen, en wel in het Erasmus MC. Wie in de lentemaanden van 2020 door de passage van het Erasmus MC loopt heeft de tentoonstelling al mogen bewonderen. De tentoonstelling, genaamd (UN)REAL, staat in het teken van het dichter bij elkaar brengen van de wetenschap en het publiek door middel van kunst. Van de ingang bij het Museumpark tot de hoofdingang van het Erasmus MC zijn er vijftien verschillende kunstwerken te vinden. Van schilderijen over medische transformaties tot een video-installatie over empathie en verbinding.

Het was oorspronkelijk het plan om studenten als betaalde gidsen te laten helpen bij deze tentoonstelling. Zij zouden enthousiast en proactief het gesprek aangaan met bezoekers van de tentoonstelling. Met elkaar nadenken over de betekenis van de kunstwerken en het delen van elkaars perspectieven zou hierin centraal staan.

GIDS is daarom ook destijds door Science Gallery Rotterdam benaderd om deze mooie kans om gids te worden, te verspreiden onder de studenten van het Erasmus MC. Op deze mogelijkheid om de wetenschap dichter bij de samenleving te brengen kwamen al direct enthousiaste reacties! Helaas veranderde de coronacrisis de situatie volledig, waardoor het concept van rondlopende gidsen bij de tentoonstelling niet meer mogelijk was.

Gelukkig is er inmiddels wel de mogelijkheid om de tentoonstelling ook online te bezoeken (https://unrealexhibition.com/kunstenaars) en is de duur van de tentoonstelling een aantal maanden verlengd t/m 29 november 2020. Vanaf juli zullen er kleine tours in de weekenden georganiseerd worden, voor maximaal vier personen die voorafgaand geboekt moeten hebben.

We hopen dat het na deze try-out mogelijk zal zijn om de tours uit te breiden en als GIDS staan we er zeker voor open om hierin te ondersteunen!

Laat een bericht achter