SV Gio

In september hadden we 4 klassen van verschillende basisscholen uit Rotterdam te gast in het EMC. Leerlingen uit groep 7 en 8 kwamen langs om een kijkje te nemen in de fascinerende wereld van de gezondheidszorg. In samenwerking met de organisatie SV Gio hebben we een onvergetelijke dag georganiseerd vol met educatieve activiteiten.

De kinderen gingen als eerst zelf aan de slag met een echte medische casus. Ze werden uitgedaagd om een oplossing te vinden voor een jongen met een bezeerde pols. Hierbij lieten ze zien hoeveel ze al wisten en hoe goed ze in staat waren om hun kennis toe te passen. Het was geweldig om te zien hoe serieus ze dit namen en hoe ze samenwerkten om tot een oplossing te komen. Daarna was het tijd voor een rondleiding door het onderwijscentrum en verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Ze bezochten onder andere de beddenwasstraat en linnenkamer om een kijkje achter de schermen te nemen. Op deze manier leerden de kinderen alles over de diverse beroepen die hier in het ziekenhuis worden uitgeoefend.

Deze dag was niet alleen leerzaam voor de kinderen, maar ook voor de GIDS-studenten. Het was fantastisch om te zien hoe ze hun kennis en passie voor de gezondheidszorg overbrachten op de kinderen. De samenwerking met SV Gio heeft ervoor gezorgd dat we een inspirerende en vooral leuke dag hebben kunnen neerzetten. We kijken terug op een geslaagde activiteit en hopen in de toekomst nog meer van dit soort leerzame dagen te kunnen organiseren.

Laat een bericht achter