Team Erasmus: masterclasses over ‘Taal als medicijn’

Een aantal studenten van Erasmus Verbindt en GIDS hebben in het kader van het Jaar van de Taal 2021 een Team Taal gevormd, genaamd Team Erasmus! Op de avonden van maandag 6 december en vrijdag 10 december zullen er twee (dezelfde) masterclasses plaatsvinden over het onderwerp ‘Taal als medicijn’. Een combinatie van interactieve rolspellen, taalambassadeurs en stellingen over laaggeletterdheid (en de gevolgen hiervan) zal gaan zorgen voor twee leerzame avonden!

Het doel van deze twee masterclasses is om meer bewustzijn te creëren voor laaggeletterdheid in Rotterdam en de deelnemers handvatten te geven hoe ze mee kunnen helpen in de strijd tegen laaggeletterdheid. We hopen bijvoorbeeld dat ze na de masterclass weten hoe ze laaggeletterdheid kunnen herkennen, een gesprek kunnen beginnen en goed met de situatie om kunnen gaan (zoals het verwijzen naar één van de vele gratis taalcursussen die de gemeente Rotterdam aanbiedt).

Voor deze masterclasses kunnen studenten van zogenaamde ‘gezondheidszorgstudies’ deelnemen (geneeskunde, psychologie, gezondheidswetenschappen), maar onder andere ook baliemedewerkers en vrijwilligers die actief zijn in het ziekenhuis. Wij geloven dat zij allemaal, op korte en lange termijn, mooie dingen kunnen betekenen door het laagdrempelige contact. De ontmoeting tussen deze verschillende doelgroepen zal ook belangrijk zijn op de avonden.

Laat een bericht achter