Enquête vaccinatiebereidheid corona 

Project in één zin: Geneeskundestudenten helpen mee aan een onderzoek naar de vaccinatiebereidheid voor corona door op straat voorbijgangers te interviewen.   

Locatie: Delfshaven  

Duur: 2 middagen  

Taak studenten: Straatinterviews houden over de vaccinatiebereidheid.  

  

Jonge Consultants van Hieroo Rotterdam waren op eigen initiatief een onderzoek gestart naar de vaccinatiebereidheid onder Rotterdammers. Het doel van dit onderzoek was om te kijken naar de mogelijke belemmeringen voor mensen om zich te laten vaccineren. Uiteindelijk hoopt Hieroo middels deze bevindingen en resultaten een bijdrage te kunnen leveren aan (toekomstige) oplossingen.   

  

Het onderzoek werd uitgevoerd middels een online enquête, die veelal door mensen zelf al online was ingevuld. Om het aantal offline-interviews te vergroten, werd GIDS ingeschakeld om ook op straat de enquêtes af te nemen. Gedurende twee middagen namen GIDS studenten samen met studenten van de studie Social Work van het Zadkine College (uiteraard volgens de RIVM-richtlijnen) enquêtes af bij voorbijgangers in de wijk Delfshaven. Hierbij konden studenten ook eventuele vragen beantwoorden met betrekking tot het corona vaccin.    

  

De resultaten van de enquête zijn uiteindelijk met een breed veld van experts besproken in een inspirerende online bijeenkomst, waar ook twee GIDS-studenten hebben mogen aansluiten! Onder andere eerstejaars geneeskundestudent Noa: “Het was een leuke en leerzame ervaring om namens GIDS op straat te enquêteren en vervolgens te brainstormen met een deskundig gezelschap via Zoom. Vooral het in gesprek gaan met mensen op straat heeft mijn visie verbreedt. Door de actualiteit en het belang van het onderwerp voelde ik me erg waardevol!”. 

Laat een bericht achter