Aanmelden

Vitale Tarwewijk – Interactieve voorlichting over gezonde voeding

– Startdatum: Per direct

– Tijdsbesteding: 12 uur over 2 maanden verdeeld (inclusief voorbereiding)

– Vergoeding: Vrijwillig

– Taakomschrijving:

Ben jij geïnteresseerd in leefstijl en preventie van ziektes? Vind je het bovendien leuk om les te geven over een gezonde leefstijl aan een groep mensen die hier veel baat bij kunnen hebben? Meld je dan aan om les te geven in de Tarwewijk in Rotterdam! De data waarop het zal plaatsvinden zijn dinsdag 9 november, 23 november en 14 december. Het lesmateriaal wordt verzorgd en je zal samen met een andere student lesgeven aan een groepje van 6-8 deelnemers.

Het idee is om een Vitale Tarwewijk te ontwikkelen. Dit doen wij onder andere in samenwerking met de wijkmanager en de huisarts van de Tarwewijk. We zien dit als een eerste try-out, waarna het programma vervolgens in de toekomst uitgebouwd kan worden aan de hand van alle feedback. 

Gedurende de sessies is vooral interactie met elkaar heel belangrijk en wordt waardevolle kennis gedeeld over het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. De derde sessie heeft vooral ook als doel om te kijken hoe het gaat met het in praktijk brengen van de gestelde doelen.  

Ook is de huisarts van de Tarwewijk dokter Athumani (zie ook https://www.rijnmond.nl/nieuws/186348/Het-Geheim-van-de-Tarwewijk-huisarts-zet-zich-in-voor-zijn-thuisland-Tanzania) erg enthousiast over dit idee! Verschillende uitdagingen voor het programma zijn onder andere een no-show, het taalniveau en de financiële situatie van de deelnemers. Het is dus belangrijk om zo goed mogelijk hier op in te spelen!  

 

Aanmelden

Laat een bericht achter