Aanmelden

Project in één zin: Rotterdammers worden op een laagdrempelige wijze uitgenodigd om gratis gezondheidstestjes uit te voeren, terwijl het onderwerp taal wordt besproken.

Locatie: Passage Erasmus MC

Duur: Eenmalig

Wanneer: 12 september van 13-17 uur

Taak studenten: Actief werven van deelnemers onder voorbijgangers, doen van gezondheidstestjes (bloeddruk, bloedsuiker, gewicht en lengte), kort terugkomen op de uitkomsten, eventueel verwijzen naar de taalbalie.

(Foto’s gemaakt door: Jan van der Ploeg)

In het kader van de Week van Lezen en Schrijven, wordt er op 12 september een event georganiseerd in het EMC, waar Rotterdammers op een laagdrempelige wijze uitgenodigd worden om gratis gezondheidstestjes uit te voeren, terwijl het onderwerp taal wordt besproken. Laaggeletterde deelnemers kunnen doorverwezen worden naar de taalaanbieder uit het gebied, die ook meedoet in de actie. Dan is het inschrijven makkelijk en kan er snel contact worden gelegd. Met deze acties kunnen we de Rotterdammers bereiken die we niet via de reguliere kanalen kunnen bereiken. Een super mooi initiatief wat ook in 2019 heeft plaatsgevonden. Destijds was het een succes en we hopen dat het dit keer ook het geval is!

Meld je nu aan via de knop!

Aanmelden

Laat een bericht achter