Vrijwilliger bij Stichting Wilskracht Werkt  

Stichting Wilskracht Werkt is een sociaal, maatschappelijk initiatief. De stichting wil een brug slaan tussen mensen die iets kunnen en mensen die iets nodig hebben. Daarom bemiddelt het tussen vrijwilligers en bewoners met een hulp- of ondersteuningsvraag, en doet dit op een laagdrempelige, preventieve en ondernemende wijze (zie ook https://wilskrachtwerkt.nl/). 

Met een beetje hulp kan namelijk iedereen meedoen! Het uitgangspunt is dat bewoners zelf verantwoordelijkheid blijven dragen voor zichzelf en hun omgeving. Daarnaast hechten ze veel waarde aan elkaar ontmoeten en samenwerken; samen maken ze afspraken hoe de leefbaarheid in de wijk kan worden verbeterd.   

  

Maatschappelijke projecten Wilskracht Werkt  

Door heel de stad lopen verschillende projecten om de zelfredzaamheid van de inwoners van Rotterdam te verhogen. Ze spelen hierbij in op de knelpunten die zich voordoen in onze maatschappij. Al deze projecten zijn stuk voor stuk erg inspirerend!  

Ook als geneeskundestudent kun je betrokken worden bij één van hen projecten! Bijvoorbeeld het helpen van ouderen in de thuissituatie (in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam), de wandel&babbel in de wijk Feyenoord of het zijn van een buurtbuddy in Rotterdam Noord (zie ook https://wilskrachtwerkt.nl/onze-gebieden-2/). Daarnaast kan je je ook als algemeen vrijwilliger opgeven bij Stichting Wilskracht Werkt!  

Wanneer je interesse hebt om betrokken te worden bij een project of algemeen vrijwilliger te worden, stuur dan een korte motivatiebrief naar Wil Roode! (wil@wilskrachtwerkt.nl). 

 

– Startdatum: Per direct

– Tijdsbesteding: Afhankelijk van project

– Vergoeding: Vrijwillig

Laat een bericht achter